Ce este cuptorul Josper și cum funcționează?


Josper -ul este combinația perfectă între cuptor și grătar pe cărbuni. Având un design unic și un sistem de coacere pe baza de cărbune acesta oferă o aroma unică preparatelor.

Cuptorul funcționează 100% pe cărbune menținând o temperatură optimă de 300-350 de grade, astfel încat carnea sa își păstreze textura și să devină moale și suculentă. In felul acesta știi 100% ca mănânci carne făcută la grătar, dar fără arsuri sau coacere neuniforma a cărnii.

Ceea ce stă la baza performanței cuptorului Josper este sistemul ușilor frontale plus cele de aerisire, care împreună cu grila încinsă din fonta controlează sistemul de gătire a cărnii.

Un alt avantaj al acestui aparat de gătit este  viteza de preparare a produselor, fiind cu pană la  35% mai rapid decât un grill deschis sau alte aparate de gătit pe cărbuni.


Preparate Josper la 2 Nice Caffe in Sector 6, Militari


Scurta istorie a cuptorului JosperCuptorul Josper este fabricat manual in Catalunia, Spania unde servirea mâncării la un astfel de grătar este deja o traditie și are o vechime de peste 50 de ani.

Spre deosebire de Spania, unde mâncarea pregătită la Josper este la rang de arta și tratată ca fel de mancare tradițional, în restul Europei, cât și la nivel mondial se adresează în special sectorului HoReCa( hoteluri, restaurante, catering).

Fiind foarte apreciat în rândul braseriilor, restaurantelor și bistro-urilor acum regăsești un astfel de cuptor și la noi, fiind doar trei astfel de cuptoare in București.

Preparate Josper la 2 Nice Caffe in Sector 6, Militari

În mâinile experimentatului nostru bucătar, Josper -ul este in stare sa facă minuni. Grila de fonta, încinsă pana la rosu, garantează un desen ideal pe suprafața bucaților de carne. Iar friptura, datorită efectului afumarii capată o aroma ușoară de fum.

Josper -ul asigura prepararea mai omogenă a bucatelor decât la grătarul sau grilul tradițional. Ca rezultat, friptura iși păstrează proprietățile și  gustul corect.

Noi apreciem cuptorul Josper pentru aromele și experiențele pe care preparatele realizate in acest cuptor le inspira clientilor. Va așteptăm cu drag sa gustati preparatele noastre, proaspăt scoase din Josper la Restaurant 2Nice Caffe, Strada Murguta nr. 8 Militari  Sector 6   Vezi meniu >